3 meest gemaakte fouten bij een studiekeuze!

Deze fouten maak jij waarschijnlijk ook...

schedule 12 sept 2021
bookmark_border Studiekeuze
create

𝐃𝐞 𝟑 𝐯𝐞𝐞𝐥 𝐯𝐨𝐨𝐫𝐤𝐨𝐦𝐞𝐧𝐝𝐞 𝐟𝐨𝐮𝐭𝐞𝐧 𝐛𝐢𝐣 𝐞𝐞𝐧 𝐬𝐭𝐮𝐝𝐢𝐞𝐤𝐞𝐮𝐳𝐞 𝐝𝐢𝐞 𝐳𝐨𝐫𝐠𝐞𝐧 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐟𝐫𝐮𝐬𝐭𝐫𝐚𝐭𝐢𝐞!

Studiekeuze' en 'leuk' zie je niet vaak in dezelfde zin staan, en dat is ontzettend zonde! Want in de kern gaat een studiekeuze over ontdekken wat jij leuk vindt, waar je energie van krijgt, waar je goed in bent, en een combinatie hiervan; waar je voor wilt gaan. Na al die jaren op school, mag jouw kind nu zelf een richting aan bepalen, dat is toch juist hartstikke gaaf!Er zijn een aantal redenen waarom een studiekeuze ontzettend lastig kan zijn, en vaak ligt dat aan onszelf:

- 𝐖𝐞 𝐝𝐨𝐞𝐧 𝐦𝐚𝐚𝐫 𝐰𝐚𝐭. Heb je als ouder op je werk een complex vraagstuk dan maak je een plan van aanpak en stel je een deadline. Bij een studiekeuze schieten we vaak maar met losse flodders. Oftewel, je staat elk weekend op een andere Open Dag.

- 𝐖𝐞 𝐤𝐢𝐣𝐤𝐞𝐧 𝐦𝐞𝐞𝐫 𝐧𝐚𝐚𝐫 𝐡𝐞𝐭 𝐬𝐭𝐮𝐝𝐢𝐞 𝐚𝐚𝐧𝐛𝐨𝐝 𝐝𝐚𝐧 𝐧𝐚𝐚𝐫 𝐡𝐞𝐭 𝐤𝐢𝐧𝐝. We spenderen uren op verschillende websites en bij Open Dagen om het aanbod van studies te vergelijken. Herkenbaar? Maar hoeveel tijd hebben jullie al besteed aan het opbouwen van zelfkennis bij jouw kind?

- 𝐖𝐞 𝐬𝐜𝐡𝐫𝐢𝐣𝐯𝐞𝐧 𝐧𝐢𝐤𝐬 𝐨𝐩. Weken, en soms wel maanden, blijft een kind maar malen over 'wat wel' en 'wat niet'. De ene dag is je kind eruit, maar de volgende dag wil het toch weer wat anders. Zoals hierboven al geschreven moet jouw kind eerst meer weten over zichzelf voordat het een studie kan kiezen die bij hem/haar past (logisch toch?). Maar zolang het alleen in dat koppie zit is er geen overzicht, en dus popt er elke dag wat anders op.

De komende tijd zal ik praktische tips delen om deze 3 fouten te voorkomen en goed van start te gaan!

Loopt jouw kind al weg wanneer jij het woord 'studiekeuze' noemt en pak jij het liever in één keer goed aan? Dan kan ik jullie helpen!

Via online studiekeuze coaching help ik in 5 sessies jouw zoon of dochter bij het maken van een studiekeuze. Aan het einde van deze 5 sessies heeft hij een enorme dosis zelfkennis opgebouwd, weet jouw kind hoe het een studiekeuze kan maken óf heeft deze al gemaakt, en ervaart hij het weer als een positief proces.

Meer weten? Stuur mij dan een bericht via keuzeadviseuse@outlook.com of klik op de knop 'Contact' bovenaan de pagina.